Anëtarë të SHGPAZ

Nevila Kraja

Titulli: Pronare / Menaxhere BUTIK NEELI LONDON

E rritur ne nje shtepi dhe familje te madhe. Kohen me te madhe e kalonte ne nje kopesht te madh me peme frutore duke luajtur me kusherinjte e saj. Prinderit e saj kane pasur profesione shume te mira dhe kane bere nje pune te mrekullueshme ne edukimin e saj. Edukimi dhe shkollimi ishin te rendesishme per ta prandaj jane siguruar qe Nevila te ishte mire me shkollen. Ajo gjithmone e dinte se eshte rendesishme per ta dhe gjithmone perpqiqej shume- ne moshen 10 vjecare mori mesime te gjuhes se huaj italisht, dhe ne moshe 11 vjecare frengjisht. Gjithmone i ka dashur gjuhet e huaja. Me vone studioj Anglisht dhe Gjermanisht. Ne 1998 mori diplomen e shkolles se mesme dhe vazhdoi Universitetin, ku studioj degen Ekonomi/Administrim. Ne vitin 1999 lufta e Ballkanit u perhap ne Kosove, meqe ushtria Serbe hyri ne Kosove ne pranvere 1999 duke detyruar 80 000 Shqiptare te Kosoves te linin shtepite e tyre dhe duke vrare 10.000 veta, shume nga refugjatet gjeten strehim ne Shqiperi. Ne shkoder u krijuan nje numer i madh kampesh per te mbajtur refugjatet ne krize. OJQ-te-punesuan nje numer perkthyesish kompetent. Une u punesova si nje perkthyese anglishteje per UNCHR dhe me vone si nje Asistente e Larte dhe Perkthyese e Kampit te besimit Islamik. Ishte vetem 19 vjec por e ndiente gjithmone se mund te jepte kontributin dhe ndihmen e saj ndaj ketyre familjeve qe po kalonin kohe shume te veshtira dhe qe kishin humbur shume prej anetareve te familjeve te tyre. Ishte Perkthyese e Kapmit te Besimit Islamik. Puna konsistonte ne perkthimin dhe marrjen pjese ne takime te ndryshme ne Bashki dhe gjithashtu ne gjetjen e burimeve thelbesore per kampin. Ishte nje zgjim i vertete te mund te perdorje aftesite e gjuhes se huaj ne nje situate reale. Kjo ishte eksperinca e pare e saj se si jeta mund te jete jashte zones sime te rehatise. Ne 2001 u martua dhe shkoi te jetonte ne Londer ne Angli. Ne 2002 kam filluar te punoj si nje Perkthyese per NHS Trust ne spitalin e Gateshad. Roli i saj ne fillim ishte te ndihmonte Profesionistet e spitalit me te hujt nga Kosova/Shqiperia persa i perket ceshtjeve mjekesore dhe sociale. E shijova shume kete pune dhe paguhej mire ne krahasim me cfare fitonte ne Shqiperi Meqe priste femijen e saj te pare kjo pune u be part-time. Gjithashtu ka perkthyer dokumenta per Peter Boddy Solicitors. Pervec kesaj iu dhane detyrat e sekretarise dhe menaxhoi firmen qe kishin te benin me hetimet e klienteve, gjykatave, prokurorise. Kjo ishte detyra e saj e pare qe perfshinte pergjegjesi dhe kembengulje shume te madhe. Ne 2004 ka punuar se bashku me burrin ne zyre ligjore. Ajo bente ndihmes menaxheren duke e rritur gjithmone suksesin e saj. Ne 2007 menaxhoi Carter Fox Solicitors deri ne vetin 2010, ku vendosi se mund te kthehej ne Shkoder me qellimin per te hapur nje firme ligjore profesionale e cila kishte te gjitha atributet e nje firme ligjore Britanike. Detyra u vonua per shkak te angazhimeve te burrit te saj ne Angli dhe gjate kesaj periudhe vendosi te kishte biznesin e saj. Nje nga pasionet e saj qe ne moshe te re. Adhuronte gjithmone rrobat e e cilesise se mire qe perdoreshin per te krijuar modele te mrekullueshme. Keshtu vendosa ne hapjen e Butik Neeli London.
 
BUTIK NEELI LONDON
Ne kete butik mund te gjendeshin nje numer i limituar rrobash por shume praktike dhe elegante. Bisnesi u zhvillua me hapa te ngadalte duke shfaqur modele nga stilistet/dizenjuesit me te mire te modes ne bote. Eshte nje butik ku jo te gjithe mund ti perballojne cmimet por eshte nje vend i cili respektohet nga te gjithe per origjinalitetin e rrobave qe shiten mbi integritetin dhe ndershemrine. E zhvilloi kete ide mbi ate qe Butik Neeli London duhet te veshe individe dhe jo te jete thjesht nje dyqan qe shet rroba. Gjithashtu nje deshire e saj eshte te punoje se bashku me stilistet Shqiptare per te krijuar nje mode te re e cila mund te lancohet ne nje Jave mode Shqiptare dhe ndoshta nje dite ne javet e modes ne Milano, Londer , Paris. Ne kete Butik cilesia eshte pa kompromis dhe ndoshta se shpejti do jete edhe me cmime te konkurueshme ne treg. Kursimet mund te justifikohen vetem nese Nelli London zhvillon nje blerje te drejtperdrejte dhe shet politikat me prodhuesit. Ne shqiperi ne kemi luajtur shume si rezultat i mbetur ne harrese per shume vite. Ne paguajme me shume per kualitet te dobet. Tregu eshte monopolizuar dhe eshte bere i pa konkurueshem. Furnizuesit blejne lire pa pergjegjesi dhe pa ditur se cfare cilesie eshte dhe tregtojne produktin pa zgjedhjen e konsumatorit. Tregu masiv eshte permbytur me kualitet te varfer produktesh qe shiten nga mijera furnizues qe ndalojne permiresimin dhe jeten e konsumatorit. Deshira dhe besimi jane per inovacion por infrastruktura nen standart po pengon keto sipermarres te rinj per te realizuar endrrat e tyre. Neeli London deshiron te dizenjoje, krijoje dhe prodhoje veshjet e saj ne Shqiperi. Koncepti nuk eshte i huaj dhe eshte akoma nuk ka nje infrastrukture per ta pefunduar kete projekt. Ne prodhojme per te tjeret keshtu qe na lini te prodhojme per veten tone por para se te ndodhe kjo ne duhet te tregojme respekt per kreativitetin tone perpara se te presim nga te tjeret qe ta vleresojne ate. Me Neeli London shpresoj te kem filluar udhetimin njemije milje me hapin e pare